Naslovna / BiH / Otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta

Otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta

Nova-Zgrada-Policije-1U brčanskom naselju Gluhakovac danas je svečano otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta čiju izgradnju su finansirali EU sa 3.500.000 evra i Vlada distrikta sa 1.500.000 evra.

U novom objektu čija je površina veća od 9.500 metara kvadratnih biće smješteni i Služba za poslove sa strancima i Granična policija.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je da na putu BiH ka članstvu u EU, policija ima značajnu ulogu.

“Zbog toga smo zadovoljni što je ova policijska agencija u distriktu dobila bolje uslove za rad”, rekao Pisić.

Šef Odjeljenja za saradnju Delegacije EU u BiH Melvin Asin istakao je da je ovaj projekat uspješno okončan, zahvaljujući zajedničkom naporu svih koji su bili angažovani.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić podsjetio je da je od administrativnih priprema do današnjeg svečanog otvaranja proteklo tri godine, te da je preostalo da se urade pristupni putevi, uredi dvorište i opreme prostorije, za šta će sredstva biti obezbijeđena iz budžeta distrikta.

Rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu kaže da je UNDP bio partner nadležnim organima distrikta Brčko i EU u realizaciji projekta, a da je nova zgrada Policije izgrađena za manje od godinu dana.

Supervizor za Brčko distrikt Brus Berton čestitao je uspješan završetak projekta, najavivši da će se danas sastati sa čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti u distriktu kako bi im ukazao da blokada u radu Vlade i Skupštine nije prihvatljiva.

Izvor: SRNA

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)