Naslovna / Krepšić / Most u Krepšiću koštaće oko 800.000 maraka

Most u Krepšiću koštaće oko 800.000 maraka

svetlana-civcicSvetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za javne poslove u brčanskoj Vladi izjavila je danas  za radio Brčko da je ovom Odjeljenju iz Direkcije za puteve RS dostavljen idejni projekat za izgradnju mosta u Krepšiću na magistralnom putu M-14 koji je srušen u poplavama 2014. godine.

«Učešće institucija Brčko distrikta u ovom projektu koji će se u iznosu od oko 800.000 konvertibilnih maraka finansirati kreditnim sredstvima Svjetske banke je da obezbjedi sve neophodne dozvole za izgradnju ovog mosta. Pribavljanje neophodnih dozvola, odnosno lokacijskih uslova je u toku», precizirala je šefica Čivčić.

Ona je naglasila da će sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom mosta, izborom izvođača i nadzorom voditi Direkcije za puteve RS.

«Ovaj most kao i magistralni put su u nadležnosti Direkcije za puteve RS do table koja označava ulazak u grad Brčko. Oni su i do sada vodili računa o ovoj dionici.Predračunaska vrijednost od oko 800.000 maraka pored izgradnje mosta podrazumjeva i čišćenje kanala na Lomnici te uređenje pristupnih puteva», rekla nam je Svetlana Čivčić.

Zbog procedura koje su obavezne po pravilima Svjetske banke, ali i lokalnih propisa u vezi sa obezbjeđenjem svih neophodnih dozvola, Čivčić smatra da bi u najboljem slučaju most trebalo da bude pušten u saobraćaj krajem naredne godine.

Korišćenje privatnog zemljišta preko koga je izgrađena improvizovana obilaznica jednokratno je isfinansirana sa 2.000 maraka.

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)