Naslovna / Krepšić / Most u Krepšiću koštaće oko 800.000 maraka

Most u Krepšiću koštaće oko 800.000 maraka

svetlana-civcicSvetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za javne poslove u brčanskoj Vladi izjavila je danas  za radio Brčko da je ovom Odjeljenju iz Direkcije za puteve RS dostavljen idejni projekat za izgradnju mosta u Krepšiću na magistralnom putu M-14 koji je srušen u poplavama 2014. godine.

«Učešće institucija Brčko distrikta u ovom projektu koji će se u iznosu od oko 800.000 konvertibilnih maraka finansirati kreditnim sredstvima Svjetske banke je da obezbjedi sve neophodne dozvole za izgradnju ovog mosta. Pribavljanje neophodnih dozvola, odnosno lokacijskih uslova je u toku», precizirala je šefica Čivčić.

Ona je naglasila da će sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom mosta, izborom izvođača i nadzorom voditi Direkcije za puteve RS.

«Ovaj most kao i magistralni put su u nadležnosti Direkcije za puteve RS do table koja označava ulazak u grad Brčko. Oni su i do sada vodili računa o ovoj dionici.Predračunaska vrijednost od oko 800.000 maraka pored izgradnje mosta podrazumjeva i čišćenje kanala na Lomnici te uređenje pristupnih puteva», rekla nam je Svetlana Čivčić.

Zbog procedura koje su obavezne po pravilima Svjetske banke, ali i lokalnih propisa u vezi sa obezbjeđenjem svih neophodnih dozvola, Čivčić smatra da bi u najboljem slučaju most trebalo da bude pušten u saobraćaj krajem naredne godine.

Korišćenje privatnog zemljišta preko koga je izgrađena improvizovana obilaznica jednokratno je isfinansirana sa 2.000 maraka.

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)