Naslovna / Posavina / Neprohodni putevi u Vukšiću, Laništima, Krepšiću, Marković Polju i Drenovi

Neprohodni putevi u Vukšiću, Laništima, Krepšiću, Marković Polju i Drenovi

Problem sa poplavama na području Brčko distrikta i danas su izraženi, a to pokazuje i poslednje informacije sa terena u Gornjem i Donjem Vukšiću, Laništima, Krepšiću, Marković Polju i zaseoku Drenova gdje su zbog nabujale vode iz Tinje, skoro sve putne komunikacije neprohodne.

Na ovom području, tokom noći i danas nije bilo prijava o prodiranju vode u stambene objekte, niti je bilo potreba za evakuacijom stanovnika.

Loša vijest je to što iz sata u sat raste vodostaj rijeke Save , prenose iz  Pododjeljena za civilnu zastitu, naime u proteka 24 sata, na našem  područjju  vodostaj rijeke Save  je povećan za 137 centimetara. To praktično znači da Sava svojim usponom zaustavlja ulijevanje Tinje, te samim tim usporava rješavanje problema sa poplavama na području Brčko distirkta.

tomislav_poplave_1aTomislava Stjepanović zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH (HDZ)   ovih dana mještanima u povratničkim naseljima pomaže i pomno prati stanje voda i kritična mjesta kako bi se u slučaju pojave velikih katastrofa moglo na vrijeme reagovati.

Naučen iskustvom nakon velikih poplava koje su mještane Distrikta zadesile prije nekoliko godina Stjepnović je ovim postupkom pokazao pozitivan primjer kako bi zajedno sa mještanima mogao reagovati.

Sutra se ponovo, prema meteorološkim prognozama, očekuje kišne padavine ali manjeg inteziteta što ulijeva nadu da neće doći do novih i težih problema sa padavinama.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)