Naslovna / Krepšić / Gospa Fatimska u Krepšiću – Video

Gospa Fatimska u Krepšiću – Video

Tradicionalno na 1. svibnja u svetištu Gospe Olovske u Olovu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić proslavio je Svetu misu i zavjet Gospi u tome svetištu.

 Ovom prigodom, a u povodu sto godina Gospinih ukazanja u Fatimi, ispred oltara tijekom Mise bio je postavljen kip Gospe Fatimske koji je bio izložen vjernicima na čašćenje. Naime na ovaj dan u Vrhbosanskoj nadbiskupiji započela je  pobožnost obilježavanja 100 godina od ukazanja Majke Božje u Fatimi. Kip koji je bio izložen kupljen je i blagoslovljen u kapelici ukazanja u Fatimi, a kovčeg u kojemu se sada nosi izrađen je prijedlogom akademskog kipara Ilije Skočibušića. Kip će svaki dan biti u drugoj župi Vrhbosanske nadbiskupije izložen na čašćenje i tako će proći kroz 155 župa nadbiskupije.

Nakon Mise kardinal Puljić je pred kipom izmolio posvetnu molitvu i time je započela pobožnost obilježavanja 100 godina ukazanja Majke Božje u Fatimi u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Danas 10. 05. 2017. oko 10.00 sati iz župe Gorice u župnu crkvu u Krepšiću stigao je kip Gospe Fatimske. U crkvenom dvorištu dočekali su ga dostojanstveno brojni mještani te uz pjesmu gospi unijeli kip u crkvu. Uz pobožnosti majci, moljenja je krunice i litanije te  služena  sveta Misa.  Župnik Mato je u prigodnoj propovijedi  naglasio značenja povjesnih događaja o ukazanjima  Gospe.

Župna crkva je bila otvorena cijeli dan za sve koji su željeli u molitvi provesti vrijeme pred  majčinim kipom.  Prisutinima je rečeno  da kip ostaje u Krepšiću do sutra, negdje oko  7 sati  odlazi za Vidovice i odatle će nastaviti posjet svim župama  šamačkog dekanata.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)