Naslovna / BiH / Kardinal Puljić, ekskluzivno: Upozorio sam Reisa i Bakira, nemojte to raditi! – Video
Foto; Face tv

Kardinal Puljić, ekskluzivno: Upozorio sam Reisa i Bakira, nemojte to raditi! – Video

Nestvarno opušten, iskren, direktan, oštar i otvoren razgovor Kardinala Puljića: Međunarodna politika se neće petljati, samo će nas gurati da se mi spetljamo! Kontrolirani haos im odgovara!

Zemlja je onoga ko po njoj hoda! Ovdje sam se rodio, odrastao, živio u ovoj zemlji i za ovu zemlju! Nisam se borio samo za zemlju i državu, nego za narod i narode! Na poseban način sam cijenio našu različitost! Samo na različitosti možemo graditi budućnost!

A šta ću raditi u penziji nego Bogu se moliti?! Idem u starački dom u Gromljaku u Kiseljaku, starcima ću slaviti misu i bit ću im na usluzi pastoralno! Ako mognem poći ću i na teren kada me pozovu! Imam mnogo izbora, ali idem u starački dom! Volim prirodu i poručujem ljudima da priroda liječi!

Svaki čovjek bi svaki dan trebao čitati tri knjige! Prva knjigu je knjiga prirode; Boga vidi ko mu stvore gleda! Druga knjiga koju moramo svaki dan čitati je knjiga savjesti! Kad god se svađamo sa svojom savješću, svađamo se sa Bogom! Treća knjiga je Biblija, da se čovjek nadahne! Naše stare bake su po stare godine smirene, jer ili su plijevile bašču ili su prele i vezle! Ljudi se ne ispovijedaju meni, nego Bogu! Ja nisam sudac, Bog je sudac, a ja sam tamo u ime milosrdnog Boga!

Najdraže mi je kada donesem ljudima mirnu savjest i mir u duši! Kao mlad sam imao ispovjest jednog teškog bolesnika kojeg sam sreo u bolnici, tada sam rekao da sam samo zbog toga postao sveštenik, isplatilo se. Tu je ljepota naše službe.

Više u intervju koji je za Face tv dao umirovljeni kardinal Vinko Puljić…

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)