Naslovna / Religija / Trajna molitva krunice

Trajna molitva krunice

Dragi prijatelji,

vjerojatno vam je poznato da program Radio Marije čine tri stupa: mozaik molitve, naviještanja Božje riječi i humanističke emisije. Molitva je okosnica našega programa, a molitve Gospine krunice bitan dio identiteta našeg radija.

Krunicu doživljavamo kao osobit Gospin dar našem radiju, koji uz to ima radost i povlasticu nositi njezino slavno ime. Moleći u ritmu dana, svaki dan emitiramo sva četiri otajstva Gospine krunice.

Zato i ne iznenađuje da se baš u krilu njezina radija rodila ideja Trajne molitve krunice. Ovo je zajednički projekt tri postaje Radio Marije koje emitiraju program na hrvatskom jeziku: Radio Marije Srbije, Radio Marije Bosne i Hercegovine i Radio Marije Hrvatske.

Ujedinjeni na nacionalnoj, ali još više na duhovnoj razini, želimo okupiti i ujediniti što veći broj naših sunarodnjaka oko Kraljice svete krunice i naše Najvjernije odvjetnice.

Što želimo postići trajnom molitvom krunice?

Trajnom molitvom krunice želimo neprestano biti u Marijinoj prisutnosti te joj na taj način držati neprekidno otvorena vrata naših domova i domovine.Trajno i zajedno moleći, svoje srce neprekidno držimo otvoreno za milosti s Neba a milosti svih molitelja postaju i moje, i obratno. 

Nadalje, želimo sebe, svoje obitelji i narod čvrsto vezati uz Majku Božju i preko nje i njezine krunice uz samo Presveto Trojstvo. 

U drugim rubrikama možete pročitati više o snazi molitve krunice te biblijskoj podlozi neprestane molitve.

Kako i kada molimo?

Trajnu molitvu krunice smo odlučili emitirati preko Youtube kanala od 07.listopada 2022.. Na ekranu će te moći vidjeti Gospine slike iz marijanskih svetišta svih naših (nad)biskupija i provincija. Time želimo postići da se svi osjetite pozvani i kao doma, te da na molitvu krunice, kao u procesiji, dođete sa svojom lokalnom (biskupijskko/provincijskom) zaštitnicom.

U sredini ekrana su otajstva krunice od dana. Promatrajući ta otajstva bit ćemo sabraniji tijekom molitve.

Zašto molimo krunicu preko snimka?

Jedan od razloga je da se moleći uz snimak pridružujete velikoj obitelji Radio Marije koja svaki dan moli nekoliko krunica. Drugi razlog je naše međusobno povezivanje.

I na koncu, oni kojima je teško moliti sami, na ovaj načni dobivaju zajednicu s kojom mole, a oni koji još uvijek ne znaju moliti krunicu, dobivaju priliku naučiti moliti ovu prekrasnu i Gospinu najdražu molitvu.

Krunicu emitiramo svakih pola sata od 00.00h do 24.00h. U tom vremenu svaki dan molimo sljedeća otajstva krunice od dana:

Ponedjeljkom – Radosna otajstva
Utorkom – Žalosna otajstva
Srijedom – Slavna otajstva
Četvrtkom – Otajstva svjetla
Petkom – Žalosna otajstva
Subotom – Radosna otajstva
Nedjeljom – Slavna otajstva

Svaki dan u tjednu emitiramo drugi snimak: ponedjeljkom snimak krunice koju su molila djeca, utorkom mladi, srijedom očevi, četvrtkom svećenici, petkom bolesnici, subotom časne sestre i nadjeljom obitelj.

Kako mogu sudjelovati?

Ako želite biti član našeg molitvenog i u svijetu jedinstvenog lanca, u rubrici Želite moliti s nama – javite se na mrežnu stranicu – trajnamolitvakrunice.org , upišite i pošaljite svoje osnovne podatke (ime, prezime, mjesto, broj telefona) te termin u kojem ćete moliti krunicu. 

Mi ćemo nakon toga Vaše ime i prezime unijeti u tabelu Raspored molitelja. Važno je upisati termin i preuzeti obvezu, jer se time dobivaju i veće milosti u molitvi. Rizično se prepustiti raspoloženju, pa moliti na način „kad mi dođe”.

Termin uvijek možete promijeniti, ukoliko pak počnete pa odustane nije vam grijeh, a slobodni ste u svako doba izaći iz ovog molitvenog lanca. 

Molitva zadobiva dodatnu snagu kroz redovitost, a još više kroz zajedništvo molitelja. Nakon što ste izabrali svoj termin, budite svakako slobodni moliti s nama i u drugim terminima.

Ako Vas pri molitvi ometa snimak krunice, možete smanjiti zvuk, ali trudite se u preuzetom terminu izmolite dobro „svoju” krunicu.

I na koncu – PODSJETIMO SE:

Dobro izmoljena krunica čini čuda. Kako bismo dobro molili, potrebno je prije svake molitve izreći (svoju osobnu) nakanu na koju molimo, i drugo, staviti se u prisutnost osobe kojoj se molimo. Oboje je jako važno.

Donosimo popis zajedničkih nakana, a vi svakako uključite i svoju osobnu. 

– da začeto dijete ugleda svjetlost dana
– sa svako dijete ima radosno djetinjstvo
– da mladež nađe puninu radosti i života
– da nam obitelji budu blagoslovljene mirom i zajedništvom
– da u našem narodu vlada sloga i pravda
– da bolesnici zadobiju ozdravljenje i snagu u svojim bolestima
– da umirući u Bogu nađu milosrđe
– da duše u čistilištu uđu u raj
– da svi mi upoznamo Krista i onoga koji je njega poslao

Pa krenimo zajedno na ovo milosno putovanje s Gospom, našom Majkom i najmoćnijom zagovornicom!

 

Vaše Radio Marije:

Radio Marija Srbija (hrvatska sekcija)
Radio Marija Hrvatska

Radio Marija Bosne i Hercegovina

TRAJNA MOLITVA KRUNICE

NASLOVNA

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)