Naslovna / Krepšić / Komisija za komasaciju, promjena lokacije za održavanje sastanka…

Komisija za komasaciju, promjena lokacije za održavanje sastanka…

Nakon jučerašnje objave koju sam prenio vezano za sastanak sa članovima komisije danas je na našu adresu pristigao opširniji dopis od same Komisije za komasaciju Brčko distirkta koju prinosim u cijelosti…

Poštovani!

Sastanak će se održati 08.10.2023. godine u 9 sati u prostorijama Mjesne zajednice Krepšić 1 zbog veličine prostora i želje da istom prisustvuje što veći broj ljudi.

Dolazimo u neradni dan, nedjelju, jer smo u dogovoru sa Predsjednicima Mjesnih zajednica Krepšić 1 i 2, gospodom Milanom Arsenićem i Jurkom Blaževićem, saznali da će u tom periodu u selu biti veći broj ljudi koji inače borave na privremenom radu u inostranstvu, a nedjelja je dan kada se ne izvode njivski i drugi radovi, a ljudima bi bilo zgodno da čuju i saznaju neke nove informacije.

Tema sastanka će biti:

Aktivnosti koje su do sada urađene u postupku komasacije kao i predviđeni i planirani radovi ubudućnosti sa planiranom dinamikom.

Po projektu komasacije do sada smo uradili:

  1. Saslušavanje svih stranaka;
  2. Riješili imovinsko – pravnih odnosa;
  3. Procjenu zemljišta;
  4. Izradu projekta putne i kanalske mreže u geodetskom smislu (što podrazumijeva pravce pružanja, gabarite predviđenih puteva i kanala);
  1. Reparcelaciju zemljišta i zadovoljenje svih traženih želja i potreba u tom smislu

Sve navedene aktivnosti su se odnosile na prvu i drugu fazu predviđenih radova na poslovima komasacije, a trećom fazom koja je planirana od naredne godine, predviđeno je obilježavanje nadijeljenih parcela. Ta aktivnost će se vršiti u dogovoru sa mještanima k.o. Krepšić, tj. vršiće se kada se za istu steknu uslovi u smislu izgradnje putne i kanalske mreže i vodeći računa o poljoprivrednim usjevima.

U toku su pripreme na izradi Elaborata za putnu i kanalsku mrežu kao i raspisivanje tendera za izvođenje navedenih i planiranih radova. Ukoliko bude potrebe za dodatnim pojašnjenjima i razgovorima na bilo koju od navedenih tema, stojimo na raspolaganju.

Nadamo se da ćemo na neke eventualne nedoumice i pitanja moći odogovoriti na planiranom sastanku.

S poštovanjem.

KOMISIJA ZA KOMASACIJU BRČKO DISTRIKTA BIH

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)