Naslovna / Nekategorizirano / Uskrs u mom kraju – Video

Uskrs u mom kraju – Video

Pitomo proljetno vrijeme, sve je ozelenilo, voćnaci procvali, jednom riječi sve se je probudilo. Svakako je za pozdravit izuzetno jak odziv krepšićana koji dođoše ove godine najveći kršćanski Blagdan Uskrs  proslaviti u svom selu.

Više njih mi reče da je riječ o rekordnom posjetu, ja ću dodati da je bilo lijepo boraviti tih dana u  selu punom ljudi, susresti se sa mnogima, porazgovarati, osjetiti tu atmosveru i ugođaj, bit među svojima.

Bilo je kao i proteklih godina tradicionalno traženje najačeg jajeta, konkurencija izuzetno jaka pobudila je pažnju kako mladima tako i starima.

Ipak pored radosti Uskrsa Posavinu je uzdrmala žalosna vijest o smrti pet momaka koji su izgubili svoje živote u saobraćanjnoj nesreći koja se dogodila u Dubravama.

Nastradali su Darijan Nikić (28) iz Brčkog, braća Mato (25) i Mario (28) Milić iz Štrepaca kod Brčkog i Niko (22) i Filip (23) Mendeš iz Bijele kod Brčkog.

Tim povodom Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je odluku o proglašenju Dana žalosti u Brčko distriktu BiH na uskrsni  ponedeljak, 25.4.2011.

Bila im laka posavska zemlja, počivali u miru.

Comments

comments

Pročitajte još

Cipele starog seljaka

Mladi student pošao je u šetnju sa svojim profesorom. Dok su tako šetali i razgovarali, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)