Naslovna / Nekategorizirano / U Donjem Rahiću otkriven spomenik poginulim braniteljima

U Donjem Rahiću otkriven spomenik poginulim braniteljima

Jučer je u Donjem Rahiću otvoren spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

To je spomenik i za sve Hrvate koji su u prethodnim ratovima izgubili život braneći svom dom i svoju domovinu, naglasio je prilikom otvaranja spomenika gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Anto Domić.

Spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu je jedan u nizu spomenika koji se gradi, a želja je da se svako mjesto gdje su se Hrvati borili za svoju zemlju obilježi spomenikom njima u čast rekao je Domić.

“Vjerujem da će to biti poticaj za ostanak i povratak ljudi kojih u Donjem Rahiću, jednom prekrasnom mjestu, ima jako puno. Vjerujem da ćemo se imati prigode sjećati tih nezgodnih vremena u boljim okruženjima.”, izjavio je Domić.

Svečanost otvaranja spomenika započela je misom, a nastavljena je polaganjem vijenaca. Predsjednik MZ Donji Rahić istakao je koliki je značaj izgradnje ovakvih spomenika.

„Naše selo je povratničko. Bilo je prva crta bojišnice, tako da je porušeno. Dosta znači ovaj spomenik, jer je to simbol povratka Hrvata i gdje god ima spomenik ima i Hrvata.“, izjavio je Vjekoslav Markić, predsjednik MZ Donji Rahić.

„Danas je dan kad se sjećamo svih njih. Polaganjem vijenaca i molitvom u crkvi smo izrazili svoju zahvalu prema svim tim ljudima, prema njihovim porodicama, a sjećamo se danas i svih onih koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u odbrani ovih krajeva.“, izjavio je Mijo Josipivić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata “Ravne Brčko”.

Predsjednik MZ Donji Rahić se zahvalio svima koji su radili na izgradnji ovog spomenika, a posebna zahvala ide Vladi Brčko distrikta koja je dala najveći doprinos, dodao je on

Comments

comments

Pročitajte još

Poseban dan za mještne župe Gorice – Slike

U subotu 06. 07. 2024 mještani župe Gorice  imali su poseban razlog za slavlje. Prelijepa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)