Naslovna / Krepšić / Prosvjed Krepšićana i Vučilovljana: Hoćemo naše novce!

Prosvjed Krepšićana i Vučilovljana: Hoćemo naše novce!

Nezadovoljni sporošću lokalne administracije u realizaciji Programa sanacije posljedica poplava i raspodjele donacija po objavljenim popisa korisnika od 10, 15 i 33.000 maraka, mještani Krepšića i Vučilovca, jutros su mirno prosvjedovali ispred sjedišta brčanske Vlade.

Iako je od odluke Skupštine u Brčkom da se za sanaciju šteta isplati 12,7 miliona maraka prošlo više od mjesec dana, mi se i dalje patimo i čekamo novac, ogorčeni su sudionici prosvjeda.

„Obećavaju i zavlače napaćeni narod, posebno u ovoj izbornoj utrci, a nama zima na pragu, u kućama bez podova, prozora i vrata, bez ogrijeva i drugih osnovnih stvari za pristojan život. Dijele nam pakete i bonove od 40 maraka za kupovinu sanitarnih potreba, nismo mi prljavi već u praznim kućama beskućnici koji  strahuju od svakog novog dana i za sebe i za obitelji“, kaže Pero Mišić iz Vučilovca.

Među 501-om obitelji iz 15-ak naselja distrikta koje su na popisima za donacije zbog poplava i klizišta, mještani Krepšića i Vučilovca su bez sumnje u najtežoj situaciji.

„Nemamo ništa. Djeca nam obolijevaju, dani su sve hladniji, a žalosno je to da postoji novac oko koga se očito vode i neke druge, prljave igre, jer članovi komisija umjesto Vladinih imaju neke svoje kriterije“, kaže Viktorija Nikolić iz Krepšića.

Nakon razgovora s delegacijom sudionika prosvjeda gradonačelnik Anto Domić je priznao da ima nepravilnosti u radu terenskih komisija i najavio za srijedu izvanrednu sjednicu Vlade.

„Donijećemo odluku da se odmah isplate svi ljudi na čije iznose nema žalbi,  nakon okončanja postupka razmatranja prigovora, isplatit ćemo i ostale koji ostvare pravo“, rekao je Domić i dodao da će nakon toga biti puno jasnije tko je i kako radio i da li ima argumenata za pokretanje odgovornosti članova Vlade i državnih službenika.

Comments

comments

Pročitajte još

OD – DO – Slike

Znate većina za onaj mučni zvuk budilice nakon alkoholom prikraćene noći, onaj hladan tuš na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)