Naslovna / Hrvatska / SUDE IM: Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime” – Video

SUDE IM: Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime” – Video

Njemački novinari Frank Hofmann i Phillip Gruell autori su dokumentarnog filma ‘Mord in Titos Namen  (Ubojstva u Titovo ime) kažu da su htjeli za film intervjuirati i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, kao i nekoga iz Vlade RH, ali su prvo mjesecima zavlačeni da bi na kraju bili odbijeni.

U dokumentarcu se kaže da postoji ‘sumnja da predsjednik RH i Vlada štite bivše agente jer imaju informacije koje bi mogle kompromitirati političku elitu’ Hrvatske te se spominje i skandal oko tzv.lex Perković.

Od sedamdesetih godina, otkad radim, nisam nikad upotrijebio kompromitirajuće podatke, a hoću li morati, ne znam, – kaže u filmu Perković.

Autorima Philippu Grüllu i Franku Hofmannu uspjelo je ući u trag Ivanu Lasiću čovjeku kojega njemačka istraga vodi na popisu najtraženijih zločinaca koji su počinili ubojstva u Saveznoj Republici. Lasić dana živi u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini.

Na kraju filma Robert Zagajski na minhenskom aerodromu zadovoljno promatra kako negdašnjeg jugoslavenskog šefa tajne službe Zdravka Mustaća izručuju Njemačkoj:

– Ovo je sjajno. On je sve potpisivao. Nevjerojatno,- s uzdahom olakšanja govori Zagajski.

Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime”

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)