Naslovna / Nekategorizirano / Dosta je – prosvjedi u Orašju

Dosta je – prosvjedi u Orašju

Kako i u  mnogim drugim gradovima Bosne i Hercegovine u zadnje vrijeme, tako je prošlog četvrtka i u Orašju organiziran miran i dostojanstven prosvjed koji je protekao bez izgreda i incidenata.

Prema izviješću lokalne radio stanice u Brčkom, prosvjednom skupu se odazvalo oko 1000 Hrvata iz Orašja i Brčko distrikta, a isti su podržale i općinske organizacije HDZ-BiH, HDZ-1990 i HSS-a Brčko distrikta.
Preko brojnih transparenata odaslana je poruka da Hrvati Posavine neće pasivno promatrati institucionalno i svako drugo gaženje jednog od konstitutivnih naroda u BiH. Odzvonilo je!!

Sveje pokrenuto radi izražavanja nezadovoljstva zbog neravnopravnog Ustavnog i institucionalnog položaja Hrvata u odnosu na druga dva konstitutivna naroda u BiH te nepoštivanja izbornih rezultata, poručili su organizatori skupa, organizacije mladeži HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Svojom nazočnošću prosvjed su podržale sve Županijske i općinske Udruge proistekle iz Domovinskog rata.

U emisiji “HadžiFace to Face” Dragan Čović kazao da vlast koja je formirana u ponedjeljak je svojevrstan državni udar, niije legitimna i neće je priznati.

U emisije koja je išla uživo odgovorio je na mnoga pitanja vezana za  političku situaciju koja je iz dana u dan sve zamršenija i teža.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)