Naslovna / Nekategorizirano / Savez nezadovoljan, ali Safet Sušić ostaje

Savez nezadovoljan, ali Safet Sušić ostaje

Safet Sušić ostaje izbornik BiH, epilog je jučerašnje izvanredne sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.
Osim članova IO-a, sjednici je prisustvovao i sam Sušić, kao i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje – Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz.
“Izvršni odbor ne može biti zadovoljan onim što je ostvareno na početku kvalifikacija za Euro 2016., kao i ukupnom situacijom i atmosferom u reprezentaciji te smatra da se negativni trend mora zaustaviti. U funkciji popravljanje atmosfere za ostvarenje željenih rezultata u predstojećim značajnim utakmicama, zadužuje se izbornik Sušić da zajedno s Tehničkim odborom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savjetovanje definira i predloži odgovarajući plan priprema za sljedeće utakmice, kao i mjere koje treba poduzeti kako bi bio ostvaren konačni cilj A selekcije, odnosno plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj”, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
Nakon sjednice IO-a, Sušić je spremno odgovorio na sva pitanja velikog broja novinara.

Pričali smo o situaciji u reprezentaciji, a zaključak je bio da smo, jasno, loše otvorili kvalifikacije. Međutim, još uvijek ništa nije izgubljeno. Ostalo je 27 bodova u igri, a vjerujemo da nama treba 17 ili 18 bodova kako bi izborili Euro. Moramo zaboraviti Cipar, okrenuti se sljedećim izazovima i dobro se pripremiti kako bismo nadoknadili izgubljeno u prvoj utakmici, izjavio je Sušić.
Izbornik je rekao kako pred njega nije postavljen nikakav ultimatum kada je u pitanju bodovni učinak u utakmicama protiv Walesa u Cardiffu te Belgije u Zenici.

Nitko ne može obećati i jamčiti šest bodova iz sljedeće dvije utakmice, a ako je netko spreman, ja sam odmah spreman napustiti izborničku poziciju. Osobno bih bio zadovoljan i s tri boda, čak i dva, kazao je Sušić i ostavio predstavnike medija s velikim brojem upitnika iznad glava.
Nakon poraza od Cipra pisalo se o navodnom bojkotu igrača, ali Sušić takve priče smatra zlonamjernim.

Od 22 igrača njih osamnaest ili devetnaest sam ja uveo u reprezentaciju i zar zaista mislite da bi netko od njih mogao mene bojkotirati? Siguran sam da nije bilo nikakvog bojkota, kazao je izbornik, koji je dodao kako ne treba očekivati nova lica na sljedećem okupljanju.

Neće biti promjena, jer nekoga maknuti u ovom trenutku značilo bi izravno ga optužiti za ono što se dogodilo protiv Cipra. Vrata reprezentacije su svima otvorena, ali u ovom trenutku ne vidim neko novo ime. Mislim da će, ako ne bude ozljeda, protiv Walesa u sastavu biti devet istih igrača.

Dotakao se Sušić i slučaja “Lulić”.

Na Lulića računam, naravno, a nadam se da je sve što je bilo zaboravio, kao što sam zaboravio i ja. On je u posljednjoj utakmici bio kapetan Lazija, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, ali svaki igrač mora imati dozu samokritike.
Iako igra dobro za poljsku Wislu, Sušić je rekao kako nema namjeru zvati Semira Štilića, a da Ervin Zukanović može računati na poziv kada se standardizira u Chievu. Zanimljivo, Ognjen Vranješ nema kluba, ali za Sušića on nije upitan.

Njega ću zvati, ali on neće biti u sastavu sve dok ne bude imao klub. Neki igrači su svojim ranijim nastupima zaradili kredit, zaključio je izbornik uz konstataciju da mu se u protekle četiri i pol godine nitko nije miješao u posao

HAIFA
UEFA je odlučila ukinuti zabranu igranja utakmica u Izraelu, tako da će Zmajevi 16. studenoga gostovati u Haifi. Podsjetimo, utakmica Izrael – Belgija se trebala igrati 9. rujna, ali je prolongirana za 31. ožujka sljedeće godine

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)