Naslovna / Nekategorizirano / Jedanaesta poplava Lomnice u Drenovi u 2014

Jedanaesta poplava Lomnice u Drenovi u 2014

Drenova tiha i mirna.Sve sto nisu uništile dosadašnje poplave, sazrelo. I orasi i grozdje i dunje… I sve bi bilo nekako idilično, usprkos ogromnim štetama od poplava tijekom godine. A onda pobijesni Lomnica! Po jedanaesti puta ove godine ne možemo ni u Drenovu, ni iz nje.

Lomnica, bas onako u njenom stilu, stiže preko noći i izli se preko poderanog nasipa u Martinovićki do vrtova ispod kuća, a zatim preko Polja prema Krepsiću. I Kanal se razli i donese ogromnu količinu vode, sabranu negdje od Bos. Samca. Svu tu silnu vodu ne mogaše zaraslo korito Lomnice odnijeti u također visoku Savu, pa se sva ta enormna vodena masa izli u drenovljanske njive i na put prema Krepšiću. I Bakočica se sa malim zakašnjenjem izli preko puta i po tko zna koji put podijeli Drenovu na dva dijela.

Državni dužnosnici , valjda navikli na poplave ove godine, i ne registriraše ovu novu drenovljansku katastrofu; nitko se ne javi i nitko ne upita jesmo li zivi, možemo li jos.

Sreća da je ovaj put sve trajalo samo tri dana. Ostalo je naravno blato i mulj po asvaltu, po njivama i sokacima… Od nekakve žetve soje nema naravno ni govora; jedino se kukuruzi mogu ubrati – ako još neka poplava i to ne odnese.

Dobro nas krenulo ove godine!

Pozdrav svima Joja”

Comments

comments

Pročitajte još

Važno obavještenje za mještane Krepšića

Poštovani mještani Krepšića Kao što ste već upućeni, ove godine je pokrenut projekat komasacije u …

Jedan komentar

  1. ZALOSNO MOJ JOJA POZDRAV NADAMSE DASE ZNAMO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.