Naslovna / Nekategorizirano / Kopanice, pet mjeseci poslije – Video

Kopanice, pet mjeseci poslije – Video

Sigurno da će taj 17. svibnja ostat crnim slovima upisana u ljetopise Kopanica, sela koje je udaljeno tek nekih 12 kilometara od Orašja, središta općine i Posavske županije.

Toga dana je došlo do pucanja nasipa na rijeci Savi u dužini 40-ak metara i voda je za nekoliko sati poplavila cijelo selo. Područje postaje jedno vještačko jezero, Voda je potpuno poplavila sela Kopanice i Vidovice, uz Draganovce, Gajeve, Jenjić, Lepnicu, Vučilovac natapajući Objedu sve do Krepšića .

Kopanice koje su bile prve na udaru zu druga sela doživljava katastrofu ogromnih razmjera. Samo do prije nekoliko dana izgledalo posebno ,lijepe i ukrašene kuće i cijela obiteljska gazdinstva vrijednih Kopaničana, kojih se na stotine nalazi na radu u Njemačkoj i posebice Austriji u Salzburgu, danas nam daju sasvim drukčiju sliku i kadrove.

Kopanice bivaju na naslovnicama svjetskih agencija, najviše zbog velike združene akcije helikoptera na zatvaranju otvora na Savskom nasipu ( ježevi, džambo vreće s pijeskom…..) , uz sudjelovanje pilota iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i KFOR-a.

Ovih dana nekih pet mjeseci poslije u posjet ima dolazi Face tv, obišli su selo kako bi saznala kako žive povratnici nakon poplave.

Comments

comments

Pročitajte još

DOBRO JE ZNATI – Jeli slanina stvarno zdrava

Često čujemo da slanina nije zdrava i da je treba jesti što manje, ali je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)