Naslovna / Kultura i Folklor / Održana Noć Bosne i Hercegovine u frankfurtskoj četvrti Nied

Održana Noć Bosne i Hercegovine u frankfurtskoj četvrti Nied

IMG_3179 Pred više od tisuću posjetitelja u frankfurtskoj četvrti Nied u subotu uvečer je održana Noć Bosne i Hercegovine.

Prva takva noć, koja je upriličena pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine iz Frankfurta na Majni, nije okupila samo mnoštvo građana podrijetlom iz BiH već i brojne njihove prijatelje te generalne konzule iz Frankfurta među kojima je bio i američki generalni konzul te po prvi put zajedno i generalni konzuli Hrvatske, Kosova, Srbije i Crne Gore.

Uz pozdravni govor generalnog konzula BiH Dževada Šaldića, na čiju inicijativu je i održana Noć Bosne i Hercegovine, pozdravne riječi sa prigodnim darom za domaćina uputili su i čelnici njemačkog CDU-a iz Frankfurta i Hessena.

U zabavnom dijelu programa zvijezda večeri bila je proslavljena bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum. Ante i Tomislav Filipović i Etvedin Muhić također su oduševili svojim izvođenjem sevdalinki a Josip Pejaković izveo je “ono što zna” .

Članovi DBHKV Sevdah- Frankfurt am Main izveli su himnu BiH . U nastavku kulturno-zabavnog programa nastupili su članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Odžaka, BZK Preporod također iz Odžaka, KSV Bosna und Herzegowina iz Hanaua te KUD “Kolo” iz Frankfurta.

Cjelovečernji program odlično su vodili Almira Brkić i Bato Šišić.

Comments

comments

Pročitajte još

Bečanin prodaje kovanicu od 2 eura na Willhabenu za 80.000 eura

Svakodnevno se na internetskoj prodajnoj platformi “Willhaben” nude razne zanimljivosti. Dok je digitalna slobodna trgovina …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)