Naslovna / Nekategorizirano / Krepšić ostao bez donacija

Krepšić ostao bez donacija

Dana 23.11.u popodnevnim satima u prostorijama mjesne čitaonice u Krepšiću održan je sastanak  mještana sela Krepšića na kojem su prisustvovali i predstavnicima Odjela za izbjegla i raseljena lica brčanske vlade.

Razlog sastanka kojega je organizirao predsjednik m.z.Krepšić II.Šimo Bijelonić bila je potreba većeg informiranja vezane za donacije u cilju brže sanacije i obnove porušenih stanbenih  objekata .

Mora se naglasiti da u okviru ovogodišnjeg projekta sanacije kuća Vlade Brčko Distrikta kroz razne projekte u ovoj godini za 213 objekata u Distriktu, iz fonda i budžeta  potrošila je 2.800.000 KM

Riječ je mora se priznati o izuzetno velikim srestvima i lijepo je da dođu do onih kojima su uistinu potrebni.

Ono što najviše pogađa krepšićane je činjenica da ove godine iako je bilo više zahtjeva ni jedna donacija nije stigla u njihovo selo. Napravljen je nepravedan propust koji se nije smio dogoditi naglašeno je predstavnicima iz vlade na upriličenom sastanku.

Priznavši da se propusti događaju predstavnici iz vlade su obećali  da će iduće godine obratiti posebno pažnju na zahtjeve podnesene iz ove mjesne zajednice.

Sam predsjednik mjesne zajednice Š. Bijelonić pozvao je sve one koji žele predati zahtjev za donaciju učine to što prije. S druge strane oni koji su i ove godine ostali bez potrebne donacije ne budu ogorčeni i ne odustanu, nego obnove svoj zahtjev a on će iduće godine povesti više računa kako do ovakvih propusta ni u kojem slučaju nebi došlo.

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)