Naslovna / Nekategorizirano / Distrikt bez dočeka i ukrašavanja ulica

Distrikt bez dočeka i ukrašavanja ulica

Praksa iz prethodnih godina, u kojima se u Brčkom nije praktikovao javni doček Nove godine na pješačkoj zoni, bit će nastavljena i sa dolaskom 2011. godine.

 Tako će oni građani Distrikta, koji su ljubitelji u svijetu itekako popularnih dočeka na otvorenom, svoju radost morati potražiti u Sarajevu, Banja Luci ili na Vlašiću koji su najavili dočeke na otvorenom.

 Naravno,u tu grupu spadaju oni koji za to imaju novac, dok će veliki broj oni kojima je luksuz dati oko 100 KM za stolicu u nekom od gradskih lokala, za izbor imati tek kućnu trpezu ili novogodišnju šetnju pustim gradom.

 Da su se nadležni u „gradskoj kući tj. Vladi” potrudili primijetno je da su ove godine ulice centra grada još uvijek neokičene te neće ni biti.

 U gradskoj kući tj. Vladi mogli smo dobiti informaciju prije par godina da su još 2002. godine nabavljenje nove ukrasne svjetiljke koje su korištene do 2008. godine kada je izvdojeno oko 50.000. KM te nabavljene nove ali ove 2010 tj. doček 2011. neće biti ukrašavanja gradskih ulica jer su nadležni tako rekli u gradskoj kući.

Da nije sve tako crno, mi smo se malo „potrudili” pa iskopali fotku od prošle godine kada su ukrašavane ulice… /infobrcko/

 

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)