Naslovna / Nekategorizirano / Zaplijenjen kilogram heroina

Zaplijenjen kilogram heroina

Tokom noćnih sati 24/25.02.2011. godine policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH proveli su radnje dokazivanja – pretresanje, na dvije lokacije u Brčkom, radi pronalaska tragova krivičnog djela i predmeta važnih za krivični postupak.

 Naime, na osnovu naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršeni su pretresi dvije kuće i pomoćnih objekata, u ulici Braće Kobića i ulici Meraje III.

Tokom pretresa, policijski službenici su pronašli više od jednog kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ¨heroin¨, jedan metalni sef sa brojčanikom, jedan set alata za prekucavanje brojeva šasije motornih vozila i vatrenog oružja, tri okvira za automatsku pušku, jedan prigušivač za vatreno oružje, te 188 komada metaka cal. 7,62.

U sklopu ovih radnji, u prostorije Policije Brčko distrikta BiH, privedena je jedna ženska osoba. Radi se o osobi sa inicijalima LJ. V. rođena 1962.godine u Smederevu, gdje je i nastanjena, državljanka R.Srbije. S obzirom da se radi o stranoj državljanki o navedenom je upoznata i Služba za poslove sa strancima BiH, Terenski centar Brčko distrikt BiH.

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja aktivnosti na prikupljanju i drugih informacija i predmeta važnih za krivični postupak.

/info.brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)