Naslovna / Nekategorizirano / Distrikt za pomoć Japanu izdvojio 50.000 KM!

Distrikt za pomoć Japanu izdvojio 50.000 KM!

Dragan Pajić, gradonačelnik distrikta je, u svoje i u ime Vlade Brčko distrikta, nakon odluke donesene na 90. redovnoj sjednici, uputio telegram saučešća ambasadoru Japana u BiH Futau Motaiju, u kojem se navodi da je distrikt za pomoć ovoj zemlji, dokazanom prijatelju Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta BiH izdvojio 50.000 KM.

On je rekao da Vlada i građani distrikta upućuju iskreno saučešće narodu Japana zbog nezapamćene prirodne katastrofe koja je zadesila ovu zemlju i odnijela hiljade života.

„Kao veliki poštovaoci vašeg naroda, kulture i istorije, izražavamo najdublje saučešće vama i porodicama poginulih i nestalih građana vaše zemlje u razornom zemljotresu i cunamiju. Japanski narod je mnogo puta do sada svojom upornošću i disciplinom prevazilazio poteškoće sa kojima se susretao dajući pravi primjer ostalim narodima šta znači marljivost, organizovanost i odlučnost. Iskreno i duboko saosjećamo sa vama i dijelimo nadu da ćete brzo prevazići posljedice ove tragedije i želimo iskazati zahvalnost za sve što je Japan u ime prijateljstva učinio za nas proteklih godina, navedeno je u saopćenju gradonačelnika distrikta.

BD.central

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)