Naslovna / Nekategorizirano / Matematički će se pokušati vlast legalizirati, a OHR od svega oprati

Matematički će se pokušati vlast legalizirati, a OHR od svega oprati

Legalizacija procesa uspostave vlasti u FBiH bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda bit će dovršena čim se potvrdi izbor izaslanika iz Hercegbosanske županije.

Šesti izaslanik

Već je pripremljen plan po kojem će platformaši odmah nakon što dobiju šestog hrvatskog izaslanika u Domu naroda, uz pomoć međunarodnih predstavnika, formalno potvrditi ranije odluke i tako pravno okončati trakavicu oko uspostave vlasti u ovom entitetu. Nakon ovakvog raspleta uslijedit će, navodno, nova odluka visokog predstavnika kojom će se ukinuti suspenzija ranijih odluka SIP-a. Na taj način OHR će skinuti sa sebe obvezu pravnog razrješenja političko-pravne krize u FBiH, a platformaši dobiti mogućnost da legaliziraju ranije odluke donesene suprotno Ustavu. Ukoliko nešto izmakne kontroli, platformaši računaju i s Ustavnim sudom FBiH. No, kako je ogorčenje većine pripadnika hrvatskog naroda više nego očito, teško je očekivati da će bilo kakvim matematičkim i pravnim kombinacijama moći uvjeriti hrvatsku javnost u BiH da im nepravda nije načinjena. Ova pravna i politička gimnastika, naravno, nigdje drugo u demokratskom svijetu ne bi bila moguća, ali uz asistenciju predstavnika međunarodne zajednice u BiH to je više nego realna opcija.

Marginalizacija Hrvata

Potpuno je jasno da plan političke marginalizacije Hrvata u FBiH ne bi bio moguć bez međunarodne zajednice. Hrvati se pitaju tko je i zašto od njih stvorio buntovnike koji ovakvu vlast ne doživljavaju svojom. I tko je srušio Dayton, čiji je temelj konstitutivnost triju naroda. Nažalost, kako vlada zakon jačega, sada se zamjenjuju teze. Oni koji se bore za jednakopravnost, označuju se kao destruktivci. To je danas BiH.

/Dnevnik.ba/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)