Naslovna / Nekategorizirano / Austrijska država od građana ubire 62 posto novca

Austrijska država od građana ubire 62 posto novca

Pod naslovom „Nameti: Država si već uzima 62 posto našeg novca“, austrijski dnevni tabloid Heute piše kako porezna opterećenja i ostali nameti sve više zabrinjavaju Austrijance, pozivajući se na nedavno objavljene podatke koje svake godine izračunava Austrijski ekonomski centara za „Tax Freedom Day“ (12. kolovoz).

Podaci pokazuju da dosad zarađeni novac, dakle zarada zaposlenih Austrijanaca za 223 dana ove godine u cijelosti je otišla u državnu blagajnu.

– S time državna blagajna ubire 62 posto prihoda građana- piše Heute i ističe kako je 1976. godine taj iznos bio oko 50 posto. Napominje kako stručnjaci pri izračunu u obzir uzimaju i posredne namete kao što su primjerice porez na duhan i naftne derivate.

Austrijski mediji izvještavaju kako je po poreznim opterećenjima i nametima Austrija pri vrhu europske ljestvice, što govori i podatak da austrijski građani s 62 posto svog novca uzdržavaju državu. Tvrde da će tu neslavnu poziciju vladajuća koalicija socijaldemokrata (SPÖ) i narodnjaka (ÖVP), želi li nastaviti svoj „politički brak“, uskoro morati mijenjati. Jer zbog raznoraznih nameta Austrijanci su već sada prisiljeni manje trošiti da bi održali prijašnju kvalitetu života..

Mediji zaključuju kako je pred vladajućom koalicijom „vruća jesen“ i da bi porezna politika, posebice prijedlog uvođenja poreza za bogataše mogli biti glavni kamen smutnje među partnerima različitih ideologija.

Comments

comments

Pročitajte još

U subotu počinju “Čari zime u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine”

Tradicija zimske čarolije se nastavlja! Manifestacija “Čari zime u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine” vraća …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)