Naslovna / Nekategorizirano / Najjači čovjek na svijetu je automehaničar iz Križevaca Dražen Kogl (VIDEO)

Najjači čovjek na svijetu je automehaničar iz Križevaca Dražen Kogl (VIDEO)

Križevčanin Dražen Kogl osvojio je naslov prvaka svijeta u obaranju ruke na Svjetskom prvenstvu u Litvi. Nastupilo 2000 natjecatelja iz 40 zemalja.

Višestruki europski i svjetski prvak Dražen Kogl obranio je svjetsku titulu te je uz zlato na lijevoj ruci osvojio i srebro na desnoj.

Kogl je 47-godišnji križevački automehaničar koji se tim sportom počeo baviti prije nepune četiri godine:

– Supruga je 2010.godine vidjela najavu na nekom televizijskom programu kako će se u Dugom Selu održati turnir u obaranju ruke pod organizacijom Hrvatskog Saveza za obaranje ruke. Rekla mi je kako misli da bih trebao ići, a iskreno da vam kažem i ja sam odmah pomislio kako bi mi dobro išao taj sport i odlučio sam se prijaviti. Ubrzo sam baš zavolio taj sport, uložio sam i mnogo truda i mogu reći da sam uspio. Isplatilo se sve, što se sada vidi i iz mojih rezultata.

Prošle godine Dražen je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Litvi, kada je obarao na desnu ruku, a zatim je još kao dodatak pokupio i srebro u obaranju lijevom rukom.
– Inače sam dešnjak, ali mi je lijeva malo jača – objašnjava Dražen.

Budući je obaranje ruku amaterski sport, novaca je malo a mora se trenirati za nastupe, dvostruki svjetski prvak se šali da glavu motora, umjesto francuskim ključem, učvršćuje golom rukom.
“To mi je dio treninga, a i ušteda jer ne kupujem više alat.”

“Dražen je ‘pojeo’ sve u svojoj kategoriji i strašno je ponosan iz razloga što su se po prvi puta u ždrijebu svi plašili samo da ne dobiju Hrvata.
Inače u obitelji Kogl troje je istaknutih obarača ruku. Osim svjetskog prvaka Dražen Kogla, oca obitelji, u obaranju ruku natječe se i sin Marko Kogl i supruga i majka Blaženka Trobić

Comments

comments

Pročitajte još

Ometanje nedjeljne mise u katedrali

U nedjelju, 16. lipnja, na jutarnjoj misi koju je u 8 sati u sarajevskoj katedrali …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)