Naslovna / Hrvatska / Bundeva u Tovarniku teži 630 kilograma

Bundeva u Tovarniku teži 630 kilograma

U organizaciji Lokalne akcijske grupe Srijem, Udruge voćara „Rujan“ iz Tovarnika, Općine Tovarnik i Vukovarsko-srijemske županije u Tovarniku je održan je deveti Festival voćnih rakija, likera, pekmeza i peta Međunarodna izložba bundeva i tikvica.

Najveću bundevu je uzgojio Tomislav Đurđević iz Viškovaca kod Đakova koji u svom vrtu ima 50 raznih vrsta, preko 100 bundeva i tikvica. Najveća bundeva ovogodišnje 5. međunarodne izložbe bundeva teži 630 kilograma i najveća je trenutno u Hrvatskoj, ali i u široj regiji.bundeva 2Prijašnjih godina najveće bundeve su težile 200 do 300 kilograma pa je vaga, koja je pripremljena za vaganje 21 prispjelih bundeva, mogla vagati samo do 500 kilograma. Stoga je najveća bundeva posebnim viljuškarem transportirana u poljoprivrednu zadrugu na veliku kolnu vagu.

Dnevno joj je potrebno 200 do 300 litara vode – kaže Tomislav Đurđević dodajući kako je i prošle godine osvojio prvu nagradu sa 540 kilograma teškom bundevom, obećao je da će sljedeće godine uzgojiti još veću bundevu i njome opet pobijediti.

Comments

comments

Pročitajte još

Kako je Bosna i Hercegovina dobila svoje granice i grad Neum

Dana 26. januara 1699. godine u Sremskim Karlovcima je potpisan mir između Osmanskog carstva sa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.