Naslovna / Nekategorizirano / Konfuzan spisak poplavljenih

Konfuzan spisak poplavljenih

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić izjavio je da vladina odjeljenja nisu sačinila preciznu procjenu i popis štete od poplave, tako da se na spisku nalaze i ljudi koji nisu imali veze sa poplavama, a neka lica su na isti spisak upisana više puta.
Domić je rekao novinarima da se zbog toga stvorila prilična konfuzija, koja otvara realnu mogućnost za zloupotrebu, te ocijenio da Vlada Brčko distrikta nema adekvatnih partnera ni kod mještana, ni kod predsjednika mjesnih zajednica, niti kod državnih službenika.

“Nakon pritužbi građana otkrio sam da postoje spisi u kojima je samo zapisnik, bez ijednog traga dokaza o šteti i poplavama ili da se čak odnose na naseljena mjesta koja nisu bila poplavljena”, rekao je Domić.

On je istakao da se sve to mora provjeriti i tačno utvrditi ko zaista ima, a ko nema pravo na određeni iznos sredstava za sanaciju.

“Formirana je nova, završna komisija koja će na terenu obići svaku kuću, sačiniti zapisnik i utvrditi stvarno činjenično stanje”, naveo je Domić.

Prema odluci lokalne Vlade, poplavljena domaćinstva, u kojima je voda ušla kroz prozor dobiće po 33.000 KM za sanaciju oštećenih objekata ili izgradnju novog.

Za domaćinstva, kojima je vodena stihija ušla na vrata dobijaju po 15.000 KM, a ukoliko takva lica, osim oštećene, imaju drugu jedinicu za stanovanje biće obeštećena sa po 10.000 KM.

Izvor: SRNA

Comments

comments

Pročitajte još

Nisko smo pali mada ni prije nismo visoko kotirali

  Kriv sam Komšiću, jer me nisi kupio za metar drva ili dva kubika šljunka. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)