Naslovna / Nekategorizirano / Donacija vrijedna 700.000 eura

Donacija vrijedna 700.000 eura

Brčko distrikt je najzagadjenije područijee minama u BiH jer od ukupne njegove površine 7,5 posto je pod minsko eksplozivnim sredstvima. Upravo zbog toga Oružane snage BiH, kojima je u Distriktu predata mašina za deminiranje, donacija vrijedna 700.000 eura, i u narednoj godini će je koristiti upravo na ovim prostorima.

Pomoć običnim ljudima, kako bi mogli obradjivati plodno zemljište, bio je glavni moto da Švicarska gradjanska fondacija DIGGER, donira mašinu vrijednu upavo oružanim snagama BiH, rekao je Fredrik Gehil

donacija.2

Sa uručenom donacijom OS BIH ostaju najopremljenije za obavljanje poslova deminiranja. «Cilj nam je dosadašnjih 20 posto, ukupno deminiranih površina u BiH s naše strane, još uvećati» naglasio je brigadni general Ante Jelač.

Unatoč kontinuiranim više godišnjim naporima i izdvajanju oko 1,5 miliona maraka iz budžeta godišnje u Brčkom treba deminirati još 23 miliona metara kvadratnih. «Vjerujem da ćemo u narednih 7 godina, zahvaljujući i ovakvim donacijama, Distrikt potpuno očistiti od mina, rekao je gradonačelnik Anto Domić.

/radio Brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama

Ono što je još najstrašnije, otac Mesut Hancer tješio je i hrabrio svoju 15-godišnju kćer …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.