Naslovna / Nekategorizirano / NJEMAČKI NOVINARI U GORNJOJ MAOČI ‘Čim su nas vidjeli počeli su micati zastave Islamske države’

NJEMAČKI NOVINARI U GORNJOJ MAOČI ‘Čim su nas vidjeli počeli su micati zastave Islamske države’

IRAQ-UNRESTNovinari njemačkog Tagesspiegela odlučili su se na opasnu avanturu i posjetili Gornju Maoču, selo u BiH koje se smatra glavnim ‘trening-kampom’ za borce koji se misle pridružiti džihadistima u Siriji i Iraku. Reporteri njemačkog lista naveli su da je Bosna i Hercegovina najveći regrutni centar Islamske države u cijeloj Europi. Ali ne samo za Bošnjake s ovih prostora, već i one s njemačkim, austrijskim i srpskim državljanstvom.

Blatnim putevima došli smo do notornog sela u brdima sjevernoistočne Bosne. Tabla s imenom sela uopće ne postoji. Nema ni signala za mobitel, ali lokalnom stanovništvu to i ne treba. Oni ionako znaju da smo ovdje – opisuju Nijemci svoj put.

Čim su nas zapazili, počeli su skidati crne zastave Islamske države. Na jednom zidu je bio kredom nacrtan simbol ISIS-a, ali djeca su odmah istrčala iz kuća i kamenom ga počeli brisati.

Nijemcima je odmah po dolasku prišao Edis Bosnić, alfa i omega vehabijskog pokreta u Gornjoj Maoči. Začudo, ovom prilikom bio je miran i pristojan. Tvrdi da ne podržava nasilje, iako njegov Twitter profil tvrdi suprotno. Tamo se jasno vidi da mu Islamska država nije nimalo mrska…

Ako tražite teroriste, ovdje ih sigurno nećete pronaći. Mi živimo mirnim životom po pravilima Islama i zadnje što nam trebaju su novinari. Imam ženu, dvoje djece i moj san da postanem poznat davno je iščeznuo  rekao je Bosnić Nijemcima.

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)