Naslovna / Kultura i Folklor / Miroslavu Škori zabranili da pjeva jer je Thompsonov kum

Miroslavu Škori zabranili da pjeva jer je Thompsonov kum

Škoro je, naime, trebao je početkom lipnja nastupati u Somboru u sklopu emisije ‘Lijepom našom’. Emisija se snima na inicijativu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Vladimir Nazor” Sombor i uz potporu Grada Sombora.

Otkazivanje nastupa navodno su tražili sami organizatori radi sigurnosnih razloga.

Škoro je vezano za otkazivanje nastupa komentirao:

“Kada me urednik i voditelj emisije Branko Uvodić nazvao drugi put, kazao mi je kako je zbog sigurnosnih razloga bolje da ne idem u Srbiju. Moram priznati da mi je zbog toga jako neugodno. Danas u Hrvatskoj pjevači iz Srbije redovito nastupaju, a među njima ima i onih koji su se za vrijeme rata fotografirali u četničkim uniformama. Oni nisu nikad imali problema, a ja nisam dobrodošao u Srbiju”.

Mata Matarić, predsjednik Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Vladimir Nazor” iz Sombora također je komentirao slučaj:

“Nije bilo nikakvih prijetnji, ali smo u dogovoru s policijom i Gradom Somborom odlučili kako je bolje da Thompsonov kum ne dođe kod nas. Mi smo multietnička sredina, tu je čak 17 tisuća izbjeglica iz Hrvatske. Dovoljno je da se među njima nađe jedan koji može izazvati problem i gdje smo onda”.

Emisija će se ipak snimati, ali bez Škore. Radni naziv emisije bit će ‘Mostovi kulture’, a sudjelovat će udruge iz Berega, Monoštora, Sonte, Plavne, Vajske i Bača, HKUD Vladimir Nazor i GKUD Ravangrad iz Sombora.

/OL.com/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)