Naslovna / Krepšić / Kada će Krepšić dobiti most ? “čemu tolika žurba”

Kada će Krepšić dobiti most ? “čemu tolika žurba”

Na području Brčko distrikta uskoro počinje sanacija mostova oštećenih u poplavama prošle godine, priopćeno je danas iz Odjeljenja za javne poslove u brčanskoj Vladi.
Riječ je o radovima na mostovima u mjesnim zajednicama Rašljani, Štrepci i Islamovac, kao i o izgradnji propusta u Brezovom Polju.
Rok za završetak radova je 90 dana za mostove, odnosno 60 dana za propust, asredstva su obezbijeđena u rebalansu budžeta za 2014. godinu.Osim toga, Odjeljenje sprovodi aktivnosti na sanaciji mostova oštećenih u poplavama u Omerbegovači, Drenavi, Cvijanovićima i Bijeloj, čija se realizacija očekuje naredne godine.

Sredstva za ove radove obezbijeđena su iz kredita Svjetske banke.

“Iz kredita Svjetske banke, takođe, obezbijeđena su sredstva za sanaciju mosta na magistralnom putu u Krepšiću, a realizaciju tog projekta sprovodi Direkcija za puteve Republike Srpske”, navodi se u priopćenju.

Napominjemo da je rijeka Tinja stihijskom bujicom 18. 05. 2014 godine odnijela most u mestu Krepšić koji se nalazi na magistralnom putu Brčko Lončari. Nakon nekog vremena odradito je privremeno rešenja kojim se saobraćaj sve do sada odvija.

Iako su sredstva obezbijeđena o početku gradnje još nitko ništa ne spominje.

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)