Naslovna / Nekategorizirano / Provjerite dali vas neko traži na internetu

Provjerite dali vas neko traži na internetu

Evo nekoliko načina na koje možete saznati da li vas neko “prati” na internetu. Većina nas će odmah otići na Google kako bismo što prije vidjeli šta se o nama može saznati na internetu.

Istraživanja su dokazala da je više od 90 posto beba mlađih od dvije godine “prisutno” na internetu. Imajući ovo na umu važno je znati da li nas neko traži na internetu.

Naravno, iluzorno je misliti da je svaka pretraga razlog za paniku, većina njih nije. I mi sami tražimo podatke o drugima preko interneta, a da pritom ne mislimo ništa loše.

Evo nekoliko načina na koje možete saznati da li vas neko “prati” na internetu:

Koristite Google Alerts – Koristeći ovu opciju, bićete obavješteni svaki put kada vas neko pomene na Webu. Jedino što je potrebno je da se ulogirate na Google i otvorite www.google.com/alerts. Unesite svoje ime u kućicu za upozorenja na vrhu stranice i kliknite Create Alert.

Pretražite Social Mentions – Ova opcija funkcionira slično kao Google Alerts, sa naglaskom na društvene mreže. Mention.com funkcionira tako što šalje upozorenja na svako spominjanje imena. Ova opcija dostupna je i na mobilnim aplikacijama za Android i iPhone, kao i aplikacije za Window 8 i Chrome.

Linkedln – Ukoliko želite da vidite da li vas traže poslodavci, Linkedln.com je veoma korisan. Kada napravite Linekdln profil možete svakodnevno dobijati korisne informacije za pronalaženje novog posla, bilo da ste honorarac ili stručnjak.

Amnesty – Amnesty.com ima veliku bazu živih i mrtvih ljudi koja bi se mogla koristiti za praćenje porodičnog stabla, ali kao i mnogi od alata navedenih ovdje može se i zloupotrijebiti. Ovdje takođe možete provjeriti da li vas je neko dodao na porodično stablo.

/aTV/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)