Naslovna / Krepšić / Krepšićka zbilja

Krepšićka zbilja

Na zadnjem sastanku skupštine MZ. KREPŠIĆ II. donesena je odluka koja glasi ;

Nalaže se svim mještanima MZ. KREPŠIĆ II. Da u roku do Marta 2016. Godine isijeku svo drveće sa svojih posjeda „Međa“ koje graniče sa putem te zbog sjenjenja doprinose sporijem sušenju puteva koji tako brže propadaju te iziskuju dodatne troškove oko sanacije i održavanje istih.

Posjedi koji nebudu očišćeni do zadanog roka, bit će očišćeni od strane mjesne zajednice, drva odvežena a vlasnici prijaviti nadležnoj inspekciji.

Razumljive su potrebe donošenja ovakve odluke, možda su trebale biti napisane u drugačijem kontekstu, upozoriti na problem, zamoliti  građane da iskrče međe, pružiti mogućnost (iznaći rešenje) onima koji su vani te nisu u mogućnosti to odraditi, pa onda shodno potrebi obavijestiti i inspektorat o tome.

Napomenut ću da je Mjesna zajednica udruga građana, te kao takva može pokrenuti inicijativu oko izgradnje i održavanje lokalnih puteva te pokušati naći način osigurnja financiskih srestava za tu namjenu, a nikako zahtijevati uz prijetnju inspekcije a pogotovu ući u tuđi posjed isjeći i odvoziti drva iz njega.

Putokazi za crkvu

U  proteklom tjednu smo saznali za postavljnje znakova „putokaz za crkvu“. Pozdravljamo ovaj podhvat, ali nemogu a da ne kažem da bi sam znak bio puno ljepši da je na njemo uz tekst i minijaturna slika crkve ili crkvenog tornja.

 Na zakonom dopuštenim dimenizaja ovakvih znakova to je izvodljivo. Ali evo neko je odabrao baš ove dimenize tj. ovaj najobičniji tekstovni putokaz.

Ne-obavezno zaustavljanje

Na kraju da završim sa onim čuvenim znakom STOP kod Pajinog tora, još uvjek je tamo. Za one koji neznaju, na reagiranje pojedinaca na lice mjesta je izlazio inspetor za puteve te sam utvrdio nepravilonst urađenog. Napravit je zapisnik koji je vjerojatno negdje zabačen, ili moguće zbog frekventnosti saobraćaja na spomenutoj lokaciji nije moguće  izvršiti zamjenu takvog znaka.

Galerija slika;

[shashin type=”album” id=”46″                       ” size=”600″  columns=”max”]

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Jedan komentar

  1. Ja uglavnom nestajem na putu sa pravom prvenstva drzim se ogranicenja u naselju 50 jer tako kaze ovaj znak na cesti zna se tko mora stat a tko nemora valjda smo ucili

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)