Naslovna / Nekategorizirano / Nezapamćeni teroristički napad u Parizu – Video

Nezapamćeni teroristički napad u Parizu – Video

Sinoć se u Parizu desio niz terorističkih napada, od kojih je najsrtonosniji bio u koncertnoj dvorani Bataklan. Svjetski mediji su objavili novi video koji pokazuje akciju oslobađanja taoca od terorista. Na toj lokaciji stradalo je oko 100 ljudi, a zvanični podaci govore da je ukupno na sedam lokacija ubijeno 128 ljudi.

“Svirka je bila prilično glasna. Čuo sam pucnjeve. Okrenuo sam se i vidio sjenku čovjeka s kapom koji je stajao u blizini zadnjih vrata. Zapucao je u mom pravcu”,  ispričao je neimenovani svjedok drame za francuski “Liberation”.

Francuski specijalni policajci su, nedugo nakon što je stigla vijest o pucnjavi u dvorani i o talačkoj krizi, pokrenuli munjevitu akciju oslobađanja ljudi.

Kako se vidi na snimcima koji su se pojavili na internetu, nakon njihovog uleta u dvoranu, začuli su se pucnjevi i eksplozije, ali je teško reći ko je i u kom trenutku pucao. Nije poznato da li su i taoci stradali u ovoj akciji oslobađanja.

Francuske vlasti su izvjestile da su svi napadači mrtvi. Vjeruje se da je od njih ukupno osam na više lokacija u gradu jednog ubila policija, dok su se ostali raznijeli.

Akcija oslobađanja talaca, Video:

Gradovi“Kada grad svjetlosti potamni, svijet se usija u znak podrške” glasi jedan post na Tviteru u kom je napravljen kolaž fotografija iz cijelog svijeta na kojima dominiraju boje francuske zastave. Svi veći gradovi svijeta podržali su Francusku i žrtve napada u Parizu na svoj način.

Ajfelova kula sinoć se stopila s mrakom. U znak žalosti zbog ljudi koji su izgubili život pogašeno je osvjetljenje obeležja ovog grada.

A tada se čitav svijet zasijao u bojama francuske zastave.

Svi veći gradovi svijeta na svojim obilježjima istakli su osvetljenjem boje nacionalnog simbola zemlje koja je sinoć pretrpela jedan od najstrašnijih terorističkih napada u istoriji.

San Francisko, London, Njujork, Dalas, Dablin, Toronto sijali su umjesto grada svijetlosti.

/atv/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)