Naslovna / Nekategorizirano / Svi pišu o Rimčevoj jurilici: Spreman je za proizvodnju

Svi pišu o Rimčevoj jurilici: Spreman je za proizvodnju

Nakon pet godina razvoja Mate Rimac je spreman u Ženevi predstaviti proizvodnu verziju jurilice Concept_One. No, odlučili su ih napraviti samo osam komada

Mate Rimac prije nekoliko godina predstavio nam je svoj električni superautomobil Concept_One, a u ožujku ćemo na sajmu u Ženevi napokon vidjeti i proizvodnu verziju ove jurilice.

Rimac1.No, izgledi da ćete vidjeti jedan na cesti iznimno su mali jer tvrtka Rimac automobili planira proizvesti samo osam automobila koji će biti za prodaju, a na sajmu će prikazati jedan od njih. Inače, budući vlasnici morat će za Concept_One platiti oko 800.000 eura.

Ovaj spoj ekstremnog sportskog automobila i ekonomičnog električnog vozila rezultirao je zvijeri koja iz četiri elektromotora nudi 1088 konjskih snaga, odnosno čak 1600 Nm okretnog momenta. Zvuči brutalno puno, no iz Rimac automobila kažu kako njihov sustav Rimac All Wheel Torque Vectoring (R-AWTV) preizno izračunava optimalni okretni moment za svaki kotač.

To mu omogućuje da ubrza za 2,6 sekundi do 100 km/h , a za samo 14,2 sekunde već može juriti 300 na sat. Ali ni tu nije kraj, jer Concept_One može pojuriti do 355 km/h. Mashable tako piše za Rimčev auto da bi se i avioni mučili s njegovim performansama, dok je Autocar dodao kako je šest automobila već prodano.

– Moj cilj nije bio napraviti električnu verziju postojećih superautomobila. Htio sam napraviti tehnologiju koja će superautomobile učiniti boljima u svakom pogledu – bržima, zabavnijima i učinkovitijima. Htio sam napraviti superautomobil za 21. stoljeće – rekao je Mate Rimac.

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)