Naslovna / Nekategorizirano / Krave upale u tunel: Muu, muu, ljudi, drž’te se svi svoje trake

Krave upale u tunel: Muu, muu, ljudi, drž’te se svi svoje trake

Muuu, sakrijmo se od vrućine tuuu, kao da su pomislile su si krave koje su u utorak poslijepodne sklonište potražile u tunelu Stupica, koji se nalazi na cesti koja povezuje Makarsku s Vrgorcem.

Stado krava bez nadzora je lutalo 230 metara dugačkim tunelom koji se nalazi iza dugačkog zavoja. Postojala je opasnost da se netko od vozača zaleti u njih i pravo je čudo što je izbjegnuta veća tragedija. 

Kako su prepričavali vozači koji su za dlaku izbjegli nesreću, preplašene životinje cijelo poslijepodne i večer izlazile bi iz tunela, a kad bi prema njima išao automobil, od straha bi se povlačile u njega. Vozači su odmah o svemu obavijestili policiju, koja je o tome obavijestila tijelo koje gospodari cestama. Od njih saznajemo da su odmah izašli na teren.

– Mi održavamo državnu cestu od Makarske prema Vrgorcu te smo po dojavi izvijestili policiju kako bi se promet regulirao, a vlasniku smo pomogli vratiti krave u ograđeni prostor. Dogodilo se da su krave probile ogradu, nije tu nitko kriv. Životinje su na trideset i koji stupanj, koliko je bilo vani, tražile hlada. Dobro je da je sve završilo bez posljedica – rekao nam je Ivica Šamanović, voditelj Nadcestarije Makarska.

Tko je vlasnik goveda, nismo uspjeli saznati jer je, nažalost, velik broj krava i volova koji u vrletima Biokova bez nadzora stočara tijekom cijele godine i obitavaju uglavnom na otvorenom. Može ih se sresti odmah uz cestu, stoga ne čudi da su i ove u tunelu Stupica zalutale s biokovskih proplanaka. Iznenađene, očito su potražile hladovinu u sjeni tunela ne očekujući da će ih jake “konjske snage” natjerati na bježanje po vrućem asfaltu.

U srijedu ujutro i sami smo pokušali pronaći stado i njegova vlasnika, ali smo nekoliko kilometara dalje od tunela samo ugledali stado koje se nalazilo u ograđenom prostoru. Kako saznajemo, ovo nije prvi put da grla lutaju županijskim i državnim prometnicama koje graniče s Parkom prirode Biokovo i zadaju glavobolje kako vozačima tako i cestarskim službama.

/24.sata.hr/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)