Naslovna / Nekategorizirano / Biskupi iz BiH pozvali ‘razočarane’ građane da izađu na lokalne izbore

Biskupi iz BiH pozvali ‘razočarane’ građane da izađu na lokalne izbore

Bosanskohercegovački biskupi uputili su u četvrtak poziv građanima da izađu na lokalne izbore zakazane za 2. listopada te biraju one političare koji se zauzuimaju za suradnju a ne isključivost, te su ocijenili da je u BiH nužno urediti život njezinih građana u jednakopravnosti pojedinaca, narodnih i vjerskih zajednica.

“Nakon svih kušnja i sve većih razloga za strah, narodima i svim ljudima u ovoj zemlji trebaju političari koji će, umjesto međusobne nesnošljivosti i isključivosti, poći putem čestitosti i razumijevanja i tako svima ponuditi barem male znakove nade i ljudske dobrote a onda, s vremenom, i bolje materijalne uvjete za život”, navodi se u pozivu šestorice biskupa, članova Biskupske konferencije BiH.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, koji je i predsjednik Biskupske konferencije BiH, biskup banjolučki Franjo Komarica, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić, vojni biskup Tomo Vukšić, pomoćni biskup vrhbosanski Pero Sudar i pomoćni banjolučki biskup Marko Semren uputili su poziv na glasovanje iako su svjesni da su građani mnogostruko razočarani te da su iznevjerena njihova očekivanja.

Pri tome su bosanskohercegovački biskupi ukazali da skladno društvo mogu ostvariti oni političari koji umiju štititi “posebnosti ali i tražiti načine ljudske i političke suradnje s političkim predstavnicima drugih naroda”.

“Svjesni smo i mi kao i vi, da je u našoj zemlji, uređenoj na – objektivno gledano – nenormalan način, nužno urediti život njezinih građana u jednakopravnosti pojedinaca, narodnih i vjerskih zajednica”, stoji u pozivi biskupa građanima BiH povodom predstojećih lokalnih izbora.

/direktno. hr/

 

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)