Naslovna / BiH / Hrvatski jezik vraćen u školu u Gornjoj Tramošnici

Hrvatski jezik vraćen u školu u Gornjoj Tramošnici

Nastava na hrvatskom jeziku za djecu povratnika Hrvata u područnoj osnovnoj školi u Gornjoj Tramošnici u općini Pelagićevo od ponedjeljka će ponovo biti izvođena na hrvatskom jeziku, objavljeno je nakon sastanka roditelja s ministrom obrazovanja Republike Srpske Danetom Maleševićem……

………. “Nastava počinje u ponedjeljak, a odvijaće se prema dosadašnjem planu i programu, kakav je bio u proteklih 17 godina”, rekao je nakon sastanka Ivo Kamenjašević, jedan od hrvatskih povratnika i roditelj učenika.

Kamenjašević, ujedno i izaslanik u Vijeću naroda Republike Srpske rekao je da je samo privremeno bila ukinuta nastava na hrvatskom jeziku, te je ministar Malešević ponovo naredio njeno odvijanje u područnoj školi koju pohađaju djeca povratnika Hrvata.

Zahvalio je ministru i dodao kako se ostvarilo samo ono što su Hrvati imali nakon rata.
“Svi smo sretni što će naša djeca moći pohađati nastavu u našoj mjesnoj zajednici i da izučavaju grupu nacionalnih predmeta. Od ponedjeljka im dolazi i nova učiteljica”, dodao je Kamenjašević.

Svi učenici hrvatske nacionalnosti iz područne škole Vaso Pelagić od početka školske godine nisu dolazili u školske klupe jer su bili nezadovoljni odlukom direktorice škole Olge Lazić koja je najprije promijenila nastavni plan i program, te izbacila grupu nacionalnih predmeta, nakon čega je zaključala školu.

Izvor: BHT1,

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)