Naslovna / Hrvatska / ŽUPANJA – GRAD BEZ HOTELA

ŽUPANJA – GRAD BEZ HOTELA

Radio Županja objavio je interesantan članak o trenutnom stanju dugo aktuelnog pitanja hotela i prenoćišta u Županji. Kako se u tekstu navodi, Županja je grad bez hotela, a zasigurno ga u skorije vrijeme neće ni imati… Iako je to godinama najavljivano od uređenja hotela u centru grada i njegovog stavljanja u funkciju za sada nema konkretnih najava.

Ovu situaciju iskoristili su privatni iznajmljivači koji su kuće preuredili u apartmane i sobe za iznajmljivanje, te tako napravili dobar privatni biznis. Ističu kako im posao dobro ide, gostiju uvijek imaju, a najčešće su to poslovni ljudi koji dolaze u naš grad, te je sve češće i praksa da Županjci goste koji im dolaze u posjet smještaju u takve privatne objekte. Pojedinci dolaze u naš grad i povučeni željom i nostalgijom da ga nakon niza godina posjete, pa nam tako jedan privatni iznajmljivač navodi primjer gosta iz Australije, rođenog Županjca koji je nakon 50 godina došao vidjeti svoje rodno mjesto. Ostao je nekoliko dana i vratio se u Australiju, jednostavno ga je želja povukla da nakon tolikih godina dođe u svoj grad.

Inače, u Županji trenutno ima u privatnim objektima više od 100 kreveta, a njihova je popunjenost zadovoljavajuća. Kada su u gradu neka događanja tada se traži i krevet više, te često nedostaju smještajni kapaciteti. Primjerice kada su svadbe u pitanju i potrebno je smjestiti goste koji dolaze iz drugih gradova. No, ponajviše je ovo izraženo za vrijeme Šokačkog sijela , a tada se gosti smještaju u susjedne Vinkovce, gdje ima dovoljno mjesta za sve njih. Osim toga vrata svojih domova članovima gostujućih kudova otvore i brojni Županjci. I tako će sve biti dok se ne iznađe način da se napravi hotel , u koji bi se turisti smještali i koji grad poput Županje doista zaslužuje.

/radio Županja/

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)