Naslovna / Nekategorizirano / NASA otkrila sustav u kojem vjerojatno ima života! – Video

NASA otkrila sustav u kojem vjerojatno ima života! – Video

Međunarodni tim astronoma otkrio je u našem bliskom svemirskom susjedstvu sustav sa sedam planeta veličine Zemlje koji se svi nalaze u pojasu u kojem bi mogli imati umjerene temperature i vodu u tekućem stanju, objavljeno je danas na konferenciji za medije koja je u 19 h po našem vremenu započela u NASA-inom sjedištu.

‘Ovo je veliki korak unaprijed u potrazi za odgovorom na pitanje postoji li život u svemiru’, rekao je, voditelj konferencije Thomas Zurbuchen.


NASA-in teleskop Spitzer otkrio je prvi planetarni sustav Trappist-1 koji sarži čak sedam planeta Zemljine veličine koji orbitiraju oko jedne zvijezde, a čak tri se nalaze u nastanjivoj zoni gdje je moguće da postoji tekuća voda na površini, pa tako i sam život. Znanstvenici koji su bili uključeni u ovo otkriće smatraju da su novootkriveni planeti zasad najbolji kandidati za „novu Zemlju“.Zvijezda oko koje planeti orbitiraju mnogo je manja od Sunca, pa su planeti smješteni mnogo bliže svojoj zvijezdi, nego Zemlja od Sunca.Na svakom od tih sedam planeta može postojati voda ako su atmosferski uvjeti pravi, no vjerojatnost je najveća za one iz nastanjive zone – TRAPPIST 1-e, TRAPPIST 1-f, TRAPPIST 1-g.

Napravljen je veliki napredak u potrazi za izvanzemaljskim životom i više nije pitanje postoji li život u svemiru, nego kad ćemo ga pronaći.Ovaj planetarni sustav relativno je blizu Zemlji i udaljen je 40 svjetlosnih godina.

Novootktiveni planeti su najvjerojatnije stjenoviti, a daljnjim promatranjem znanstvenici će otkriti jesu li bogati vodom i postoji li voda na njihovoj površini. Masa sedmog planeta još nije poznata, no astronomi smatraju da je riječ o ledenom planetu.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)