Naslovna / Krepšić / Gospa Fatimska u Krepšiću – Video

Gospa Fatimska u Krepšiću – Video

Tradicionalno na 1. svibnja u svetištu Gospe Olovske u Olovu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić proslavio je Svetu misu i zavjet Gospi u tome svetištu.

 Ovom prigodom, a u povodu sto godina Gospinih ukazanja u Fatimi, ispred oltara tijekom Mise bio je postavljen kip Gospe Fatimske koji je bio izložen vjernicima na čašćenje. Naime na ovaj dan u Vrhbosanskoj nadbiskupiji započela je  pobožnost obilježavanja 100 godina od ukazanja Majke Božje u Fatimi. Kip koji je bio izložen kupljen je i blagoslovljen u kapelici ukazanja u Fatimi, a kovčeg u kojemu se sada nosi izrađen je prijedlogom akademskog kipara Ilije Skočibušića. Kip će svaki dan biti u drugoj župi Vrhbosanske nadbiskupije izložen na čašćenje i tako će proći kroz 155 župa nadbiskupije.

Nakon Mise kardinal Puljić je pred kipom izmolio posvetnu molitvu i time je započela pobožnost obilježavanja 100 godina ukazanja Majke Božje u Fatimi u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Danas 10. 05. 2017. oko 10.00 sati iz župe Gorice u župnu crkvu u Krepšiću stigao je kip Gospe Fatimske. U crkvenom dvorištu dočekali su ga dostojanstveno brojni mještani te uz pjesmu gospi unijeli kip u crkvu. Uz pobožnosti majci, moljenja je krunice i litanije te  služena  sveta Misa.  Župnik Mato je u prigodnoj propovijedi  naglasio značenja povjesnih događaja o ukazanjima  Gospe.

Župna crkva je bila otvorena cijeli dan za sve koji su željeli u molitvi provesti vrijeme pred  majčinim kipom.  Prisutinima je rečeno  da kip ostaje u Krepšiću do sutra, negdje oko  7 sati  odlazi za Vidovice i odatle će nastaviti posjet svim župama  šamačkog dekanata.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)