Naslovna / Religija / Brčko: Uskoro nove lokacije za mezar i groblja

Brčko: Uskoro nove lokacije za mezar i groblja

Iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta izrazili su nadu da će, u saradnji sa Odjeljenjem za komunalne poslove i vjerskim zajednicama, uskoro riješiti problem popunjenosti kapaciteta mezara i groblja, i predati nove lokacije na korištenje, prenose brčanski mediji.

Vjerske zajednice u Brčko distriktu već duže vrijeme ukazuju na problem popunjenosti kapaciteta mezara i groblja, i insistiraju na proširenju postojećih ili pronalaženju novih lokacija.

Pet lokacija

Skupština Brčko distrikta 2012. godine donijela je odluku o određivanju pet lokacija za mezar i groblja, na prijedlog Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne odnose, rekla je za Radio Brčko šefica ovog odjeljenja Svjetlana Čivčić.

“Radi se o lokaciji na Brodu za potrebe Islamske vjerske zajednice, lokaciji u Dubravama i Uloviću za potrebe Katoličke crkve, kao i lokacijama u Potočarima i Gredicama za potrebe Pravoslavne crkve”, rekla je Čivčić, i naglasila da je sada na drugim institucijama da ovu proceduru privedu kraju.

/otisak.ba/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)