Naslovna / Krepšić / ‘Čep za hendikep’: Udruženje „Anđeli“ iz Krepšića neumorni u svome radu

‘Čep za hendikep’: Udruženje „Anđeli“ iz Krepšića neumorni u svome radu

 

Udruženje “Anđeli” iz brčanske mjesne zajednice Krepšić putem humanitarne akcije “Čep za hendikep” uručilo je 1.368 komada pelena porodici Ćejvanović u Brčkom.

Iz Udruženja su kazali da su osigurane pelene za cijelu godinu djevojčici sa posebnim potrebama – Aneli Ćejvanović.

Roditelji su se zahvalili Udruženju i svima koji su učestvovali i koji i dalje učestvuju u ovoj akciji, te pozvali sve svoje prijatelje, poznanike i roditelje koji imaju djecu s posebnim potrebama da se uključe u akciju, kako bi olakšali svojoj djeci i sebi kupovinu pelena i drugih potrepština.

Akcija u toku – pridruži se i ti!

Akcija “Čep za hendikep” je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane konvertibilne marke i idejom razvijanja društvene svijesti i značaju reciklaže, koja u ovome slučaju može doprinijeti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta.

Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažom osigurala nabavka pomagala koja osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj mjeri olakšavaju život.

Akcija “Čep za hendikep” je i dalje u toku – pridruži se i ti!

/Otisak.ba/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)