Naslovna / BiH / JP “Putevi”: Kazne za parking stižu i u inostranstvo

JP “Putevi”: Kazne za parking stižu i u inostranstvo

Brčansko Javno preduzeće “Putevi”, naplatilo je iz prošle godine dio nenaplaćenih parking karti korisnicima parkinga u Distriktu koji dolaze iz drugih država i imaju vozila sa stranim registarskim oznakama, a tu uslugu nisu platili redovno.

“Nakon što je Apelacioni sud osporio dotadašnju odredbu o blokiranju vozila sa stranim registarskim oznakama ukoliko vlasnik nije platio usluge parkiranja, sklopili smo ugovor sa firmom iz Londona koja za naše područje ima predstavništvo u Novom Sadu. Toj firmi dostavljamo dokumentovane podatke o korisnicima iz drugih država koji nisu platili našu uslugu. Ona provodi dalje određene aktivnosti oko naplate u stranim zemljama i već sutra očekujemo priliv od oko 245 evra ukupno naplaćenih parking karti. To je konkretno za 16 osoba iz Austrije, tri iz Švajcarske, dvije iz Danske, jedna iz Švedske i jedna iz Norveške”, rekao je za Radio Brčko zamjenik direktora ovog preduzeća Mato Itrić.

Prema njegovim riječima, riječ je o sasvim legalnoj naplati ove usluge.

Itrić je apelovao na sve one koji dolaze iz drugih država sa stranim registarskim tablama da redovno plaćaju usluge parkiranja na području Brčkog jer je taj iznos daleko veći ako se naplaćuje u zemlji iz koje korisnici dolaze.

“Recimo ako ovdje ne plate uslugu parkiranja, bilo sat ili dan, korisnici na primjer iz Njemačke, tamo dobiju račun od po 50 i više evra”, dodao je Itrić.

(nula49.com)

Comments

comments

Pročitajte još

Njemačka televizija snimila dokumentarac o BiH: Zemlja vodopada i netaknute prirode

Njemački javni emiter ARD objavio je dokumentarac o Bosni i Hercegovini čiji su autori Nina …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)