Naslovna / Posavina / Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila općinu Orašje

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila općinu Orašje

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je u sklopu boravka u BiH posjetila Županiju Posavsku. U sjedištu izvršne vlasti ŽP u Orašju, predsjednicu je dočekao premijer Vlade ŽP Marijan Klaić, nakon čega je održala radni sastanak sa županijskim i općinskim dužnosnicima i javnim osobama s područja ŽP. U gotovo jednosatnim razgovorima domaćini su upoznali predsjednicu sa svim aktualnim projektima u ŽP, te naglasili kakva su njihova očekivanja pomoći iz RH kako bi se kvaliteta življenja na području Posavine podigla na viši nivo.

U prepoznatljivom posavskom običaju domaćini su visoku gošću darivali proizvodima s posavskog podneblja, na čemu je predsjednica izrazila veliku zahvalnost. Svoj prvi posjet prostorima općine Orašje predsjednica Kitarović nastavila je posjetom Županijskoj bolnici u Orašju, projektu koji Vlada RH godinama nesebično pomaže kroz različite projekte. Ne iznenađuje posjet predsjednice toj zdravstvenoj ustanovi, koja život znači za građane ŽP, jer treba naglasiti da su bolnici u Orašju puno bliže bolnice koje se nalaze u susjedstvu u RH, od onih udaljenijih u Mostaru i Tuzli, a upućivanje pacijenata s područja ŽP u RH odvija se bez ikakvih smetnji. Boravak u Posavini Kolinda Grabar Kitarović završila je posjetom duhovnom središtu ŽP, Franjevačkom samostanu u Tolisi, pod čijim krovom se nalazi i muzej „Vrata Bosne“.

Predsjednicu Grabar Kitarović srdačno su dočekali Toliški fratri na čelu s gvardijanom fra Mariom Jurićem i upoznali je s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom koju su vrijedni franjevci Posavine pohranili u ovom nacionalnom spomeniku.

/radio orasje/

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)