Naslovna / Vijesti / Još nema promjena: U nedjelju se pomiče sat, spavat ćemo sat vremena dulje

Još nema promjena: U nedjelju se pomiče sat, spavat ćemo sat vremena dulje

U nedjelju 28. listopada u 3 sata ujutro završava ljetno računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, te počinje zimsko računanje vremena.

Državni zavod za mjeriteljstvo priopćio je u ponedjeljak da ljetno računanje vremena, koje je ove godine počelo 25. ožujka, završava ovu nedjelju, 28. listopada.

Podsjetimo, sezonsko pomicanje sata na ljetno i zimsko računanje vremena ukida se već od sljedeće godine. Posljednji put satove ćemo pomaknuti 2019. godine, ili u ožujku ili u listopadu, ovisno o tome odlučimo li se za zimsko ili ljetno računanje vremena.

Europska komisija objavila je prijedlog za ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata u Europskoj uniji u 2019. godini, dajući državama članicama slobodu da odluče žele li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena. Zemlje članice same će izabrati hoće li prijeći na tzv. ljetno vrijeme cijele godine ili će se vratiti na ono kakvo je bilo prije uvođenja ljetnog računanja vremena (tzv. zimsko vrijeme).

U anketi Europske komisije provedenoj o tome od srpnja do kolovoza sudjelovalo je rekordnih 4,6 milijuna ljudi i većina se izjasnila protiv pomicanja kazaljki. (MT/Hina)

Dnevnik.hr/slika:Mcd.me/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)