Naslovna / Vijesti / Ribolovci iz Hrvatske i BiH uhvatili “zlatnu ribicu” od 60 kilograma

Ribolovci iz Hrvatske i BiH uhvatili “zlatnu ribicu” od 60 kilograma

Zlatna ribica, kako su je nazvali, teška je oko 60 kilograma, samo još nisu utvrdili ispunjava li želje.

Poljubio sam ga i poželio da Petnja bude čista i zdrava na radost svih nas i budućih generacija. Srce mi je tuklo kao ludo, ne znam je li to zbog te predivne ribe ili njegove težine, rekao je Tomislav Lidmila, strastveni ribolovvac, poznat po tome što se specijalizirao za ulov većih primjeraka šarana.

Petak će ostati zabilježen u historiji umjetnog jezera na Petnji nedaleko od Slavonskog Broda jer su ulovili jednog od albino tolstolobika, simbola tog jezera, piše 24sata.hr.

Zlatna ribica, kako su je nazvali, teška je oko 60 kilograma, samo još nisu utvrdili ispunjava li želje. Unatoč tome svi koji su prisustvovali tom ulovu zaželjeli su barem po jednu želju. Petnja je jedno od omiljenih izletišta Brođana, a ondje ovih dana traju velike pripreme za rekonstrukciju ispusne cijevi ispod brane jezera.

– Posljednji put vodu su iz jezera ispuštali prije 30-ak godina. Ne znam koji su radovi tad obavljani, no ove godine Hrvatske vode odlučile su ispustiti svu vodu kako bi obavili rekonstrukciju ispusne cijevi i ventila na njoj. Radovi bi trebali biti gotovi do jeseni – rekao je Tomislav Kruljac, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Brodsko-posavske županije.

Zbog toga su se udružili ribolovci iz Petnje te iz BiH, iz Bosanskog Broda i Gračanice, kako bi spasili što više ribe iz jezera.

– Pred nas je postavljen veliki zadatak. U jezeru ima i pravih kapitalaca. Zahvaljujući jednom mještaninu Završja, nedaleko od jezera, na njegovoj zemlji izgrađen je prihvatni ribnjak u koji planiramo smjestiti izlovljenu ribu – dodaje.

Do sada su, kaže, tamo smjestili oko tonu i po ribe, a trebali bi preseliti još oko 4,5 tona.

– U subotu smo dva velika tolstolobika teška po 25 kilograma odvezli i pustili u jezero na Ljeskovim vodama. Nažalost, izlov smo zaustavili jer se na panju pocijepala mreža – rekao je Kruljac, koji se s kolegama šalio kako su zlatnog šarana trebali doći poljubiti premijer i predsjednica države da bi im ispunio želje.

Izvor:  24sata.hr

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)