Naslovna / Vijesti / Brutalan napad – Vuk usmrtio psa te ga odvukao u šumu – Video

Brutalan napad – Vuk usmrtio psa te ga odvukao u šumu – Video

Na društvenim mrežama pojavio se video napada vuka na psa pred jednom vikendicom. U snježnoj noći, navodno na Blidinju, psu koji je bio privezan lancem uz vikendicu, prišao je vuk te ga odmah napao. U kratkoj borbi stradao je pas kojeg je vuk otrgnuo s lanca i odvukao u šumu.

Inače, portal Blidinje.net je objavio kako su brojne aktivnosti kao što je sječa šume te izlov zbog krzna doveli su do toga da je vukova sve manje, a tome se ne vidi kraj. Vukovi stradavaju i zbog drugih razloga, a koji nemaju puno veze sa čovjekom. To su njihova prirodna staništa na kojima ih mnogo gine zbog bolesti, nedostatka hrane ili borbe s drugim vukovima.

Ali koliko to god izgledalo kao da čovjek nema utjecaja, ipak je svojim neposrednim djelovanjem ugrozio vukove na više načina. Utjecaj koji čovjek ima na polako nestajanje vukova može se svrstati u tri kategorije. Kao prva se navodi direktan utjecaj, a to je postavljanje zamki, nezakoniti i zakoniti odstrjel te širenje zaraze tako što se ne cijepe psi. Druga kategorija je ona koja uključuje utjecaj na stanište gradnjom autocesta, sječom šuma i zagađenjem. Treća kategorija je utjecaj koji imaju na plijen vukova i to najviše preko krivolova. Zar nije vrijeme da se svatko od nas zapita što učiniti kako bi i ove životinje imale pravo na život poput ostalih?

bljesak.info

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)