Naslovna / BiH / Odbačeno streljivo, mine i puške pronađeno u šumi

Odbačeno streljivo, mine i puške pronađeno u šumi

U nedelju (24.1.2021. g.) pripadnici jedinice za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su izašli na teren u mjesnoj zajednici Bukovac.

Izlazak na teren je uslijedio nakon poziva Centru za osmatranje i obavještavanje 121, kada je građanin prijavio da je u šumi uočio odbačeno oružje i kako je pretpostavio eksplozivna sredstva.

Tom prilikom je pronađeno i uklonjeno: protiv pješadijska mina PMA-2 (1 komad), automat ruske proizvodnje M-40 PPD1940 kalibra 7,62X25 (jedan ko,mad), te ostaci neeksplozivnog vojnog materijala.

Sve je uklonjeno kako ne bi stvaralo zabunu i strah kod stanovništva iako pronađeni predmeti nisu stvarali opasnost po zdravlje i bezbjednost građana. Ovom prilikom apelujem na građane da ukoliko nelegalno posjeduju oružje ili eksplozivna sredstva da o tome obavijeste Centar za osmatranja i obavještavanje na telefonski broj 121 nakon čega će izaći naši pripadnici i na bezbjedan način to preuzeti, a kasnije i uništiti. Takođe, ukoliko građani pronađu sumnjiva neeksplodirana sredstva koja su neodgovorni pojedinci odložili da takođe pozovu 121, a nikako da oni pomjeraju sumnjive predmete jer može doći do tragičnih posljedica.

Naglašava Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine Bogdan Bratić.

On je podsjetio da je tokom 2020. godine jedinica za UES imala 55 intervencija tokom kojih je uklonjeno i uništeno više eksplozivnih sredstava, tenkovskih i protiv pješadijskih mina, te raznog eksplozivnog materijala.

/otisak.ba /

Autor: Odjeljenje za javnu bezbjednost BDBiH

 

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)