Naslovna / Krepšić / JER TAMO JE DOM – Video

JER TAMO JE DOM – Video

Jedan vikend dođu jedni, drugi vikend drugi, uglavnom uvjek nekoga ima sa strane. Do neki dan, prije one kiše bile su još jače vrućine rekoše mi naši u selu, bilo je za neizdražat. Plusak koji je se prolio dobro je došao usjevima u poljima ali za ovu našu ravnicu, zemlju  punu pukotina fali još padavina, kako bi soja ometnula kako treba, inače neće biti dobro.

Ribari po kanalima love zalutalu ribu,  vodostaj je plitak, kad nema vode nema ni ribe. Grad polupust ipak primijeti se malo jača prisutnost stranih registracija, uspoređujući sa proteklim vremenima i jačim restrikcijama.

Laste su prve mlade izlegle koji već uvježbavaju svoje letove, ponovno  su jaja u gnijezdima očekuje se i druga tura. I ti će proletjeti i ojačati kako bi na vrijeme mogli krenuti na dugi let  put juga.  Iako suša uzima svoj danak paradajz lagano zrije, pčele vrijedno rade da doprinesu što više i napune košnice medom. Odmori su sve bliže, valjda ih ne pokvari taj DELTA  virus. I bit će opet selo punije bar na deset petnaest dana. I tako godina za godinom.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)