Naslovna / Posavina / U posjeti Brčko distriktu boravila delegacija grada Vinkovaca

U posjeti Brčko distriktu boravila delegacija grada Vinkovaca

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić i njegov zamjenik Anto Domić zajedno sa članovima Vlade primili su  danas u uzvratnu posjetu gradonačelnika Vinkovaca i pročelnike njegovog ureda. I današnja posjeta je iskorištena da se razgovara o intezivnijoj saradnji između ova dva grada.

foto Mirsad Arnautović

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Кadrić danas je sa gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem potpisao  Sporazum o saradnji između dva grada.

Ovim sporazumom predviđena je intezivnija saradnja između Brčkog i Vinkovaca na polju iskorištavanja europskih fondova, društvenih aktivnosti, kulture i obrazovanja te osavremenjivanja željezničkih i drumskih saobraćajnica.

“Ova posjeta je samo još jedna potvrda uspostavljanja dugoročne saradnje koja će u narednom periodu dovesti i do bratimljenja između naših gradova” istakao je Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Tokom današnje podjete Brčko distriktu, gradonačelnik grada Vinkovaca se sa svojim saradnicima sastatao i s predstavnicima Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i Odjeljenja za komunalne poslove, Odjeljenja za europske integracije i međunarodnu saradnju, te predstavnicima Razvojno-garantnog fonda.

“Mene posebno veseli što sam vidio jedan snažan entuzijazam i želju od strane kolega iz Brčkog da se sarađuje, te u tom smislu vjerujem da ćemo u narednom periodu puno toga učiniti kako bi smo iskoristili europski novac koji nam bude dostupan kako bi smo postigli zajednički uspjeh”, kazao je između ostalog Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca.

Današnja posjeta je iskorištena i da se održi više pojedinačnih sastanaka šefova Odjeljenja u Vladi Brčko distrikta i pročelnika gradske uprave Vinkovaca kako bi se razmijenila iskustva o funcionisanju Razvojne agencije u Vinkovicima, načinima odlaganja i zbrinjavanja otpada te organizaciji turističkih i kulturnih događaja.

radio brcko

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)