Naslovna / Religija / U susret 50-om Jubileju – Izjava vlč. Pave Kopić upućena župljanima sela Krepšića – Video

U susret 50-om Jubileju – Izjava vlč. Pave Kopić upućena župljanima sela Krepšića – Video

Poznate su mi patnje ove župe i njezinih vjernika tako se nadam da ćemo uz Božju pomoć zajedno kročiti naprijed unatoč raznim nedaćama koje su prisutne u svijetu i u ovom vremenu u kojem živimo. Riječi su to našeg župnika vlč. Pave Kopić s kojim sam se susreo ovih dana.

Uz još jedno prestavljanje za sve one koji ga nisu upoznali župnik najvljuje i tijek događaja koju će obilježiti godina u koju smo zakoračili.

Spremanje djece  za sakramente jedno za prvu pričest drugo za krizmu , zatim svadbe naših krepšićana, na kraju popravak oštećenog krova, obnove u crkvi uz donaciju dobivenu od vlade Brčko distrikta u svom otvorenom izulaganju išao je sve javno spomenuti vlč. Kopić.

Ipak posebnu težinu  za naše župljane ima proslava 50 godina od ustanovljenja i utemeljenja župe Krepšić.

„Uspio sam dogovoriti da nam tom prigodom nazoči naš novi nadbiskup Tomo Vukšić.

Dogovorio sam da to bude  u subotu 13. kolovoza 2022 svetom Misom u 11.00 sati.

Predpostavljam da nekima neće odgovarati ovaj termin, ali što mogu nemožemo imati sve, pa vjerujem ipak da će vas doći tom prigodom velik broj .

Ovim pozivam sve vas koji možete doći da nam pomognete da ovaj Jubilej  dostojanstveno proslavimo. Smijete se uključiti na razne načine kako u ljudstvu tako isto i kroz druge materijalne potrebe; zaključuje naš župnik  vlč. Pavo Kopić.

Bit ću slobodan dodati da za vrijeme Uskrsnih blagdana mi koji budemo dole trebamo zajedno sjesti za jedan stol, napravit okvir događaja, odredit smijernice, kako bi se najbolje odradilo potrebno i na kraju biti počašćeni što smo mi ta generacija kojoj se daje prilika sudjelovljnja u ovom svetom jubileju.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)